MusicLab, interacció simultània life online


El projecte MusicLab va realitzar el passat 10 de febrer la primera sessió experimental del 2011. Els membres de l’equip, amb la col·laboració de la Fundació i2CAT i Iglor, han plantat cara al desafiament que suposa la interpretació musical simultània a distància gràcies a Internet.

MUSICLAB interacció musical life online
L’objectiu d’aquesta sessió era aprendre a sortejar la dificultat de la sincronització de diversos músics tocant una mateixa peça des de diferents llocs.

En aquest sentit, l’”efecte delay” (retard) que es produeix degut a l’asincronia en les rutes dels “bits” d’imatge i so que es transporten a través de la xarxa ha sigut el principal problema amb el que han hagut d’enfrontar-se. Tot i així, s’ha aconseguit establir satisfactòriament un protocol d’estabilització d’imatge i so per a fer factible la possibilitat d’interpretar música en conjunt encara que els integrants del grup es trobin en localitzacions geogràfiques diferents.

A continuació podeu veure un clip del canal de YouTube del Citilab on es resumeix la sessió, en la qual va participar el músic Ramón Rodríguez, especialista en música indoeuropea.

Les pròximes jornades d’experimentació se centraran en la viabilitat dels resultats obtinguts fins ara, de cara a poder realitzar una actuació en directe mitjançant aquest nou sistema en un festival convencional.



3 Comments

  1. Test 2 POST

  2. Hola 2 Test Post2

  3. TEST FINAL

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>