Segona sessió pedagògica interactiva MUSICLAB amb Aleix Tobias

MUSICLAB SESSIÓ PEDAGÒGICA AMB ALEIX TOBIAS.

RITMICA TRADICIONAL IBÈRICA

 

Musiclab desenvolupa la segona sessió interactiva de la programació 2011 amb un contingut molt instructiu. Aleix Tobias ens detalla els secrets de la percussió ibèrica i les particularitats i els origens d’instruments tradicionals que en la actualitat estan en plena evolució. Molts músics tornen la mirada a la història per a recollir una tradició musical que ens donen les claus de les arrels culturals de la actualitat per dotar de sentit, d’eines artístiques i noves camins de creació als artistes del present i sobretot dotar d’un ampli catàleg d’informació acurada i de qualitat als nous valors de futur.

Aquesta recollida de matisos musicals ha començat i ben segur que es deixarà notar en el futur de la música dels nostres entorns. Histories de com els instruments tradicionals van sorgir d’estris casolans, que a primer cop d’ulls poden semblar senzills, ens mostrant que en realitat presenten una tècnica molt exigent i son els veritables protagonistes d’una particular manera d’entendre la música. Aquesta sessió ens presenta coses tan curioses com per exemple com els estris de cuina han tramés els secrets d’una tradició musical durant segles. Musiclab en la seva tasca de mostrar com les eines de comunicació actuals poden servir per a indagar des de la música presentant-se com una eina efectiva per a traspassar el coneixement, en aquest cas, coneixement oral de la cultura ibèrica de la mà d’uns dels músics de més sap del tema al nostre país.

 





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>