Tercera sessió pedagògica MUSICLAB

Nou èxit a la tercera sessió pedagògica Musiclab.

Llibert Fortuny, saxofonistes de referència del nostres país, va desenvolupar una esplèndida sessió on els assistents van poder comprovar com les tecnologies son avui en dia un eina imprescindible per a desenvolupar rutines d’estudi per l’autoaprenentatge musical.

Llibert Fortuny ens va mostrar la seva basant com a comunicador i pedagog experimentat. Sense deixar de banda la qualitat musical dels continguts ens va mostrar una sessió plena de coneixements musicals sense deixar de banda els coneixements tècnics i metodològics necessaris per a desenvolupar els objectius de qualsevol músic que pretengui evolucionar amb el seu instrument.

La sessió va tenir atenta a tota l’audiència que des dels centres col·laboradors connectats de Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Mataró i Viladecans, va utilitzar la interacció que possibilita el programa Musiclab per formular tot tipus de preguntes i peticions que el nostres artista va aclarir i completar. Donant d’una manera entenedora i molt comunicativa els principis de l’harmonia moderna. Les seves bases programades van mostrar els secrets per a desenvolupar la improvisació i les diferents possibilitats que els software actuals especialitzats en música digital ens proporcionen per a construir rutines d’estudi adequades a les diferents necessitats i com aquestes noves metodologies d’estudi ens apropen a la composició.

EL ROL DEL SAXO AL SEGLE XXI

Ningú pot negar que la irrupció de les noves tecnologies ha provocat canvis socials, relacionals i de producció en totes les nostres activitats.

La música ha estat una de les disciplines artístiques que ha experimentat una evolució més profunda respecte a les maneres com els artistes poden establir noves vies envers el plantejament de les seves rutines, metodologies i objectiu creatius. Aquesta revolució tecnològica ha obert la possibilitat a que els músics del nostre present treballin aspectes pluridisciplinaris dintre de la seva obra musical, vídeo creació, guió narratiu…

La sessió que presentem tractarà aspectes fonamentals respecta a:

    La creació i els recursos per a l’estudi musicalImprovisació i eines bàsiques per a la composició digital.

La síntesi de recursos digitals amb nocions d’harmonia relacional ens mostraran les seves possibilitats i funcionalitats:

    Utilització d’un software on poder reproduir bases seqüencialsAspectes d’harmonia musical on establir la compressió del poder relacional de la família dels acords. Estructura bàsica del II/V/I, d’on venen els acords diatònics i contextualització, quin material podem utilitzar als diferents graus, aproximacions, intercanvi de recursos comuns per els diferents acords, treballar amb tots els cicles, què podem tocar als acords, escales i recursos, treballar amb els dotze tons…

Aspectes il·lustrats amb exemples teòrics i pràctics que ens mostraran les possibilitats que la tecnologia ens ofereix per a establir rutines pròpies, adequant l’estudi musical del saxo a les nostres necessitats per a poder traçar els recorreguts d’estudi personalitzats, fets a mida, i que aquest itineraris siguin funcionals i atractius.

Metodologia d’estudi i auto formació: Preparar bases amb l’ordinador, seleccionar estils per a preparar l’estudi. Introduir una pista de baix per trobar una base rítmica que ens permeti desenvolupar els recursos que volem estudiar. El sistema midi dona la possibilitat de poder manipular el temps per a desenvolupar melodies, versatilitat per crear noves progressions i cicles harmònics.

OBJECTIU: Arribar a poder generar-te les pròpies rutines d’estudi.

Improvisació, aplicació dels recursos, joc i interpretació son les viés per trobar camins creatius que ens ajudin a la composició pròpia. A partir d’una frase musical, desenvolupar la nostra interpretació utilitzant els acords de la família sobre les bases rítmiques seleccionades.

SINTESI DE LA SESSIÓ: En la música modal podem utilitzar acords de la família això ens engrandeix l’àmbit melòdic on poder desenvolupar la nostra interpretació i trobar recursos per a “dirigir” i comunicar les melodies composades.

MUSICLAB prepara ja la propera sessió Alejandro Martinez canta a Gil de Biedma. Divendres 21 de maig a les 19:00h. Podrem seguir la sessió en directe des de les seus dels centres col·laboradors amb possibilitat de interactuar amb l’artista o via streaming on des del chat podrem preguntar a l’artista les seves motivacions, recursos, experiències…


Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>