Musiclab presenta l’aplicació SCAENA, “rider” tècnic interactiu online


 

La comunitat Musiclab presenta una aplicació per a generar un rider tècnic interactiu online

Una de les eines imprescindibles en qualsevol espectacle musical és el rider, una mena de croquis que serveix per dissenyar sobre l’escenari les posicions dels músics, instruments i requisits tècnics. Tradicionalment el rider és un document que elabora el cap de producció d’un espectacle i que comparteix amb el cap tècnic de l’acte. La comunitat del Musiclab, en col.laboració amb el grup de programadors del Citilab, acaben de fer un pas endavant en aquest document presentant scaena, el primer rider tècnic interactiu en línia.
Scaena, escenari, és una aplicació interactiva en fase alfa que permet generar un rider tècnic musical d’escenari on dissenyar la posició dels músics i necessitats tècniques sobre un escenari virtual per tal de facilitar la tasca de producció i muntatge d’un espectacle.

L’aplicació permet indicar amb exactitud les especificacions tècniques de cada objecte, instrument o requisit tècnic i situar a escala la posició d’instruments, artistes, components tècnics de monitorització, traçat de cablejat, etc.

Un cop indicat el disseny amb un sistema de col.locació d’icones molt accessible, l’aplicació permet la generació d’un informe complet per a impressió que inclou els requisits tècnics i de posició.

L’aplicació ja es troba online a scaena en fase alfa per al testeig dels usuaris en els navegadors Firefox i Chrome. Musiclab fa una crida a tota la comunitat musical i tècnica perquè explorin l’eina i comparteixin amb els seus dissenyadors la seva opinió. Descobrir possibles bugs, prestacions que es troben a faltar i qualsevol altra millora pot ajudar a perfeccionar un programari molt útil fins ara inèdit en el mercat. Podeu fer els vostres comentaris enviant un correu a la següent adreça.

musiclab@citilab.eu

Un cop consolidat el producte, scaena pot veure ampliades les seves prestacions a tot tipus d’espectacles i tasques de producció que requereixen un seguiment tècnic més enllà de l’escenari.

TUTORIAL


 

 

 

 

 

 

 










Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>