Music Exercise Online .
The present session has three years to develop the fundamental concepts of the session.
EXERCISE 1. Here you can download the first mp3 that he proposes to work Gaig Jordi alignment presented in the session with the score in pdf format which you can download here
Exercise 2. Here you can download the second mp3 Jordi Gaig we offer to practice improvising the scale presented in the session. The scale will find the PDF in the exercise 1
Exercise 3. Here you can download the third mp3 Jordi Gaig offer us to harmonize a melody. When you have alignment can send the mp3 format to musiclab.cililab @ gmail.com.
Jordi Gaig will contact participants sent arrangements to share impressions.
frameborder="0" allowfullscreen>
The MusicLab Audition by musician Javier Vaquero we presented different resources to adapt musical arrangements to merge jazz and flamenco. For nearly an hour we could access the work of the re interpretation of modern music standards from a Flemish perspective. The basics of the session focused on playing techniques, understanding of rhythm and harmony adapting to fit the melody in measures of amalgam.
Javier Vaquero we presented the foundations of what will be his next album, which currently is in the midst of recording, and hopes to be on the market in the coming months.
The online tracking of the session came to meet the expectations of Musiclab. In short, a new hearing based on the Coculture, equal Connecting Cultures. Analyzing the fundamental musical elements. Diferents styles. Developing artistic elements of an open discourse. Open the doors from the bridges that generate the cultural glob.
amb Jordi Franco i Laura Jorda.
Musiclab desenvolupa la tercera sessió interactiva de la programació 2011 amb la participació dels alumnes del Centre d’Arts de Hospitalet de Llobregat i un grup d’alumnes de l’Escola de Música de Sant Vicenç dels Horts que van acudir al IE Bellvitge i a l’Auditori Molí dels Frares respectivament. El baixista Jordi Franco i la cantant Laura Jordan, artistes habituals en moltes sessions d’enregistrament i membres de formacions de directe d’artistes de primer nivell nacional i estatal, ens van mostrar que amb quatre cordes i una magnifica veu podem recorre un ampli ventall de músiques que van del Pop al Blues.
Els artistes van interpretar peces musicals d’un repertori plaga’t de sentiment i d’improvisació. Una sessió repleta d’experiència i humilitat que van gaudir tots i totes els/les asistents de la sessió des dels centres participants. La sessió va ser, com es habitual, emesa en streaming en rigorós directe, emissions que cada cop son més visualitzades des del bloog de Musiclab, el que mica en mica consolida les sessions pedagògiques del MUSICLAB com un contingut d’interès i de visualització d’artistes.
RITMICA TRADICIONAL IBÈRICA
Musiclab desenvolupa la segona sessió interactiva de la programació 2011 amb un contingut molt instructiu. Aleix Tobias ens detalla els secrets de la percussió ibèrica i les particularitats i els origens d’instruments tradicionals que en la actualitat estan en plena evolució. Molts músics tornen la mirada a la història per a recollir una tradició musical que ens donen les claus de les arrels culturals de la actualitat per dotar de sentit, d’eines artístiques i noves camins de creació als artistes del present i sobretot dotar d’un ampli catàleg d’informació acurada i de qualitat als nous valors de futur.
Aquesta recollida de matisos musicals ha començat i ben segur que es deixarà notar en el futur de la música dels nostres entorns. Histories de com els instruments tradicionals van sorgir d’estris casolans, que a primer cop d’ulls poden semblar senzills, ens mostrant que en realitat presenten una tècnica molt exigent i son els veritables protagonistes d’una particular manera d’entendre la música. Aquesta sessió ens presenta coses tan curioses com per exemple com els estris de cuina han tramés els secrets d’una tradició musical durant segles. Musiclab en la seva tasca de mostrar com les eines de comunicació actuals poden servir per a indagar des de la música presentant-se com una eina efectiva per a traspassar el coneixement, en aquest cas, coneixement oral de la cultura ibèrica de la mà d’uns dels músics de més sap del tema al nostre país.