Musiclab 2012-05-03T16:07:32Z http://www.citilabpro.eu/musiclab/feed/atom/ WordPress sergioramos <![CDATA[Musiclab presenta l’aplicació SCAENA, “rider” tècnic interactiu online]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=532 2011-10-13T09:10:05Z 2011-10-06T11:41:13Z

 

La comunitat Musiclab presenta una aplicació per a generar un rider tècnic interactiu online

Una de les eines imprescindibles en qualsevol espectacle musical és el rider, una mena de croquis que serveix per dissenyar sobre l’escenari les posicions dels músics, instruments i requisits tècnics. Tradicionalment el rider és un document que elabora el cap de producció d’un espectacle i que comparteix amb el cap tècnic de l’acte. La comunitat del Musiclab, en col.laboració amb el grup de programadors del Citilab, acaben de fer un pas endavant en aquest document presentant scaena, el primer rider tècnic interactiu en línia.
Scaena, escenari, és una aplicació interactiva en fase alfa que permet generar un rider tècnic musical d’escenari on dissenyar la posició dels músics i necessitats tècniques sobre un escenari virtual per tal de facilitar la tasca de producció i muntatge d’un espectacle.

L’aplicació permet indicar amb exactitud les especificacions tècniques de cada objecte, instrument o requisit tècnic i situar a escala la posició d’instruments, artistes, components tècnics de monitorització, traçat de cablejat, etc.

Un cop indicat el disseny amb un sistema de col.locació d’icones molt accessible, l’aplicació permet la generació d’un informe complet per a impressió que inclou els requisits tècnics i de posició.

L’aplicació ja es troba online a scaena en fase alfa per al testeig dels usuaris en els navegadors Firefox i Chrome. Musiclab fa una crida a tota la comunitat musical i tècnica perquè explorin l’eina i comparteixin amb els seus dissenyadors la seva opinió. Descobrir possibles bugs, prestacions que es troben a faltar i qualsevol altra millora pot ajudar a perfeccionar un programari molt útil fins ara inèdit en el mercat. Podeu fer els vostres comentaris enviant un correu a la següent adreça.

musiclab@citilab.eu

Un cop consolidat el producte, scaena pot veure ampliades les seves prestacions a tot tipus d’espectacles i tasques de producció que requereixen un seguiment tècnic més enllà de l’escenari.

TUTORIAL


 

 

 

 

 

 

 









]]>
0
sergioramos <![CDATA[musiclab altaveu emergent 2011]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=519 2011-10-17T17:07:13Z 2011-09-15T11:37:59Z Musiclab és un projecte de Citilab-Cornellà en el qual impulsem projectes musicals d’innovació a través de les noves tecnologies.
Us presentem el concepte Live Online, interpretació simultània d’un tema musical des de diferents punts geogràfics. Aquest vídeo mostra la interacció entre l’equip de Musiclab, tocant des del nostre centre situat a Cornellà de Llobregat, en col.laboració amb l’associació CULTURA F i el grup Jacktürbo que es troba a l’escenari del Festival Altaveu Emergent 2011 a Sant Boi de Llobregat.

 

 

]]>
0
sergioramos <![CDATA[MUSICLAB CO 2011]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=487 2011-10-20T09:39:14Z 2011-06-21T10:31:34Z

El projecte Musiclab, enfocat a la innovació i l’experimentació musical per al desenvolupament d’eines creatives, està preparant una jornada de creació musical compartida que tindrà lloc el proper 30 de juny.

El resultat serà la creació i gravació, amb els participants inscrits, d’una peça musical i un vídeo amb imatges prèviament seleccionades per a l’ocasió.

L’activitat s’emmarca en el laboratori de creació compartida que lidera Musiclab, l’objectiu és desenvolupar noves estratègies de creació col laborativa. La creació musical compartida ofereix la possibilitat de desenvolupar experiments creatius on posar en comú la intuïció personal dels artistes des d’una perspectiva col.lectiva i compartida.

Les accions del laboratori de creació Musiclab plantegen la possibilitat de generar un format creatiu musical amb els membres de la comunitat Musiclab, perquè aquests tinguin la possibilitat d’expressar-dins de les possibilitats tecnològiques que ofereix el Citilab com a incubadora de noves expressions artístiques.

Tot aquell que vulgui col.laborar en l’esdeveniment, només ha d’enviar un correu electrònic a musiclab.citilab @ gmail.com indicant nom, adreça de correu electrònic i instrument que toca.

Diferents col.lectius artístics de Granda han fet una primera fase del projecte enviant àudios i imatges perquè els artistes que acudeixin a la jornada puguin implementar amb la seva creació els continguts.

Col.laboren. CUESTABAJO y PORLASCALLESDEGRANADA

  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/06/fiesta-maracas.jpg
]]>
0
sergioramos <![CDATA[MUSICLAB COL.LABORA AMB EL SEMINARI INTERNACIONAL DE “CAJÓN” I PERCUSSIÓ IX.]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=478 2011-06-16T09:35:39Z 2011-06-16T09:21:42Z Musiclab ha realitzat amb èxit la Master / Class interactiva amb Perú.

En la sessió els assistents al Seminari Internacional de Cajón i Percussió realitzat a Sant Boi de Llobregat, a l’equipament municipal de Can Massallé, organitzat per l’Associació Cultura F. Els assistents van poder accedir a l’exposició que el músic Joan Medrano Cotito des del Perú va realitzar dels diferents ritmes de la cultura afroperuana. La sessió formava part d’una sèrie de Màster / Class realitzada per alguns dels millors percussionistes de l’Estat. En el programa s’incloïen activitats infantils i exhibicions musicals centrades en el calaix per mostrar la versatilitat d’un instrument que en pocs anys està experimentant una evolució tècnica i artística que pot ser considerada la major progressió que ha efectuat un instrument en els últims temps.

Amb aquesta sessió, Musiclab demostra que els continguts live online utilitzant tècniques de vídeo-conferència poden establir connexions intercontinentals per aplicar-los a projectes coculturals.

  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/06/l.jpg
]]>
0
sergioramos <![CDATA[Sessió pedagògica, piano amb Jordi Gaig.]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=455 2011-10-10T09:41:01Z 2011-05-26T15:47:56Z Sessió pedagògica, piano amb Jordi Gaig.

Exercici musical en línia .
La sessió que presentem conté tres exercicis per desenvolupar els conceptes fonamentals de la sessió.

EXERCICI 1. Aquí podreu descarregar el primer mp3 que ens proposa Jordi Gaig per treballar l’harmonització exposada en la sessió amb la partitura en format pdf que podeu descarregar aquí

EXERCICI 2. Aquí podreu descarregar el segon mp3 que ens proposes Jordi Gaig per practicar la improvisació de l’escala presentada a la sessió. L’escala la trobareu en el pdf de l’exercici 1

EXERCICI 3. Aquí podreu descarregar el tercer mp3 que ens proposes Jordi Gaig per harmonitzar una melodia. Quan tingueu l’harmonització la podeu enviar en format mp3 a musiclab.cililab @ gmail.com.
Jordi Gaig es posarà en contacte amb els participants dels arranjaments enviats per compartir impressions.



frameborder="0" allowfullscreen>

  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/05/jordigaig.jpg
]]>
0
sergioramos <![CDATA[AUDICIÓ JAZZ / FLAMENC. A càrrec del músic Javier Vaquero]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=433 2011-09-20T10:49:19Z 2011-05-18T11:07:05Z AUDICIÓ JAZZ / FLAMENC.
A càrrec del músic Javier Vaquero.
Com adaptar estàndards del jazz des de la perspectiva flamenca.

La AUDICIÓ MUSICLAB a càrrec del músic Javier Vaquero ens va presentar diferents recursos per adaptar arranjaments musicals per a fusionar el jazz i el flamenc. Durant gairebé una hora vam poder accedir a la tasca de la re interpretació d’estàndards de la música moderna des d’una perspectiva flamenca. Els aspectes bàsics de la sessió es van centrar en les tècniques de la guitarra, en la comprensió dels ritmes i en l’adaptació de l’harmonia per quadrar les melodies en compassos d’amalgama.

Javier Vaquero ens va presentar les bases del que serà el seu proper treball discogràfic, que ara mateix està en plena gravació, i espera estar en el mercat en els pròxims mesos.

El seguiment en línia de la sessió va tornar a complir les expectatives de Musiclab. En definitiva, una nova audició basada en la cocultura, connexió entre cultures en igualtat, analitzant els elements musicals fonamentals dels estils, desenvolupant els elements d’un discurs artístic obert, a partir dels ponts que generen els llocs culturals comuns.


  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/05/Javier-Vaquero-Group-142_p.jpg
]]>
0
sergioramos <![CDATA[Sessió Pedagògica MUSICLAB 2011 La trompeta moderna.]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=413 2011-07-08T13:14:32Z 2011-05-02T11:14:14Z Sessió Pedagògica MUSICLAB 2011 La trompeta moderna.
El músic David Pastor ens explica secrets de la trompeta en una nova sessió pedagògica Musiclab.
El contingut de la sessió va estar centrat en el desenvolupament tècnic i melòdic de la trompeta com a instrument solista. David Pastor ens mostrà com podem desenvolupar amb la trompeta, tècniques d’estudi concretes per a ampliar les possibilitats interpretatives i assolir un discurs musical progressiu i solvent. Amb un recull d’exercicis concrets i aplicacions pràctiques, utilitzant les diferents branques o escoles de l’instrument, que van des dels estudis clàssics a les aplicacions de les tècniques tradicionals al repertori modern del jazz, el músic valencià ens va mostrar com la relaxació i la eficàcia interpretativa son dos dels pilars per a assolir un nivell professional, i com aquestes tècniques poden servir per a singularitzar el discurs musical d’un trompetista. L’àmplia participació interactiva de la sessió, ens dóna proves de l’interès que va suscitar la sessió, amb una participació activa al torn de preguntes per part dels espectadors, que van acudir a les seus de Badalona i Sant Vicenç els Horts. Torn de preguntes que van fer d’aquesta sessió un nou èxit de Musiclab, al costat de la gran audiència via streaming, que va obtenir connexions des de Brussel·les i altres ciutats europees.



  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/05/CDstringworks.jpg
]]>
0
sergioramos <![CDATA[Audició MUSICLAB 2011 Tradició musical de la cultura àrab.]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=399 2011-05-09T15:56:23Z 2011-05-02T09:18:17Z
Audició MUSICLAB 2011 Tradició musical de la cultura àrab.

La Audició Musiclab va ser una lliçó musical i cultural de primer ordre.
 Mohamed Soulimane, violí i Ayoub Bout, veu i llaüt, director i cantant respectivament de l’Orquestra Àrab de Barcelona (OAB), ens mostraren algunes de les claus estètiques i històriques d’una de les cultures musicals més importants de la mediterrània. Les explicacions respecte al gran mosaic d’estils i les particularitats tècniques i instrumentals, junt amb els matisos històrics i les contextualitzacions sociológica dels estils i de les diferents representacions de la música àrab, ens va proporcionar un petit viatge per les músiques del nord de l’Àfrica, per a comprendre i gaudir dels trets fonamentals d’una música plena de ritme i sensibilitat.



  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/05/Mohamed-Souliman-OAB.jpg
]]>
0
sergioramos <![CDATA[Tercera sessió pedagògica MUSICLAB 2011]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=336 2011-05-09T15:55:12Z 2011-03-30T10:30:49Z El baix dins d’un repertori vocal

amb Jordi Franco i Laura Jorda.

Musiclab desenvolupa la tercera sessió interactiva de la programació 2011 amb la participació dels alumnes del Centre d’Arts de Hospitalet de Llobregat i un grup d’alumnes de l’Escola de Música de Sant Vicenç dels Horts que van acudir al IE Bellvitge i a l’Auditori Molí dels Frares respectivament. El baixista Jordi Franco i la cantant Laura Jordan, artistes habituals en moltes sessions d’enregistrament i membres de formacions de directe d’artistes de primer nivell nacional i estatal, ens van mostrar que amb quatre cordes i una magnifica veu podem recorre un ampli ventall de músiques que van del Pop al Blues.

Els artistes van interpretar peces musicals d’un repertori plaga’t de sentiment i d’improvisació. Una sessió repleta d’experiència i humilitat que van gaudir tots i totes els/les asistents de la sessió des dels centres participants. La sessió va ser, com es habitual, emesa en streaming en rigorós directe, emissions que cada cop son més visualitzades des del bloog de Musiclab, el que mica en mica consolida les sessions pedagògiques del MUSICLAB com un contingut d’interès i de visualització d’artistes.

 

 




  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/03/jordi_sesion.jpg
]]>
0
sergioramos <![CDATA[Segona sessió pedagògica interactiva MUSICLAB amb Aleix Tobias]]> http://www.citilabpro.eu/musiclab/?p=305 2011-05-09T15:55:47Z 2011-03-15T15:09:57Z MUSICLAB SESSIÓ PEDAGÒGICA AMB ALEIX TOBIAS.

RITMICA TRADICIONAL IBÈRICA

 

Musiclab desenvolupa la segona sessió interactiva de la programació 2011 amb un contingut molt instructiu. Aleix Tobias ens detalla els secrets de la percussió ibèrica i les particularitats i els origens d’instruments tradicionals que en la actualitat estan en plena evolució. Molts músics tornen la mirada a la història per a recollir una tradició musical que ens donen les claus de les arrels culturals de la actualitat per dotar de sentit, d’eines artístiques i noves camins de creació als artistes del present i sobretot dotar d’un ampli catàleg d’informació acurada i de qualitat als nous valors de futur.

Aquesta recollida de matisos musicals ha començat i ben segur que es deixarà notar en el futur de la música dels nostres entorns. Histories de com els instruments tradicionals van sorgir d’estris casolans, que a primer cop d’ulls poden semblar senzills, ens mostrant que en realitat presenten una tècnica molt exigent i son els veritables protagonistes d’una particular manera d’entendre la música. Aquesta sessió ens presenta coses tan curioses com per exemple com els estris de cuina han tramés els secrets d’una tradició musical durant segles. Musiclab en la seva tasca de mostrar com les eines de comunicació actuals poden servir per a indagar des de la música presentant-se com una eina efectiva per a traspassar el coneixement, en aquest cas, coneixement oral de la cultura ibèrica de la mà d’uns dels músics de més sap del tema al nostre país.

 




  • Thumbnail: http://www.citilabpro.eu/musiclab/wp-content/uploads/2011/03/aleix.jpg
]]>
0